Első pillanattól fogva fontos volt nekünk, hogy a gyerekek látásvizsgálata is élmény legyen!

A gyerekek – főleg az első alkalommal – tartanak a vizsgálattól, nem tudják, hogy mire számítsanak, vagy hogy fájni fog-e. Sokakban egy korábbi látásvizsgálat hagy kellemetlen nyomot, ezért mi az első pillanattól kezdve egy barátságos környezetben szeretnénk izgalmas élményt nyújtani Nektek.

Az általános látásvizsgálat mellett végzünk speciálisakat is, például Polateszt vizsgálattal mutatjuk ki a szülői szemmel nem látható rejtett kancsalságot, amely gyakori oka a magatartási zavaroknak, tanulási nehézségeknek és a folytonos fejfájásnak – úgy, hogy közben ügyelünk rá, hogy a gyerkőcök legközelebb is vidáman érkezzenek.

A doktor néni, aki nem harap!

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy látásvizsgálatunkhoz sikerült megnyernünk Dr. Barta Ivett szemész szakorvost, aki lelkes, fiatal orvosként Budapesten a Szent János kórház szemészeti osztályán és a Budai gyermekszemészet szakrendelésein több ezer kis páciens körében vált igazi kedvenccé. A gyerekek csak úgy emlegetik, hogy “a kedves doktor néni”.

Látásvizsgálat menete lépésről lépésre

 1. Színlátás vizsgálata kèpekkel, számokkal kortól függően
 2. Térlátás vizsgálat
 3. Szemmozgások vizsgálata játékceruzákkal
 4. Szemek takarásos vizsgálata manifeszt ill. rejtett kancsalság kiszűrése céljából
 5. Szem fénytörésének mérése (autorefraktométerrel)
 6. Távoli látóélesség szubjektív vizsgálata egyik szem letakarása mellett, majd csere Visucat vetítőn kortól függően számokkal/betűkkel, villákkal, játékos ábrákkal
 7. Közeli látóélesség vizsgálat külön-külön szemmel
 8. Cycloplegiában újabb compuretes fénytörés vizsgálat
 9. Cycloplegiában újabb távoli szubjektív látóélesség vizsgálat egyik szem letakarása mellett, majd csere
 10. Pupillatávolság mérés
 11. A szem elülső részének és a szemfenéknek a vizsgálata réslámpa segítségével

Első vizsgálat alkalmával függetlenül attól, hogy fénytörési hibára, amblyopiára vagy kancsalságra utaló jelet találunk, szükséges a sugárizmok működésének átmenetileg kikapcsolása, amit cseppentéssel lehet elérni. 2x cseppentünk Cycloplegia cseppet, így a vizsgálat időtartama kb 1 óra. Ezzel a módszerrel lehet megnézni a szemfeneket és a perifériát, illetve így szűrhető és dokumentálható pontosan a dioptriahiány megléte vagy hiánya.

A gyerekek sokszor tartanak a cseppentéstől, de aztán kiderül, hogy nem is olyan szörnyű. Szülőként kérünk Benneteket, hogy a vizsgálat előtt készítsétek fel a gyerkőcöket, mire számítsanak, ne hirtelen kelljen alkalmazkodniuk a helyzethez.

1 éven belüli kontroll esetében és ha nincs panasz nem szükséges a cseppentés. A vizsgálat időtartama kb 30 perc.

Időpontfoglalás

Kérdezz bátran!

Ha kérdésed van a látásvizsgálattal kapcsolatban, akkor hívj minket a 06 30 173 1061 -es telefonszámon vagy küldd el a számod a csokolom@kiddoo.hu címre, és visszahívunk!

Üzenet küldése