Szemüveges a gyereked és hunyorog ha süt a nap?

Adunk pár tippet, hogy mi lehet ilyenkor a megoldás:

  1. A dioptriás szemüvegén kívül lehetőség van dioptriás lencsékkel ellátott napszemüveget csináltatni.

Ebben az esetben különböző színek közül választhattok, meghatározhatjátok a szín sötétségét és arról is dönthettek, hogy egyszínű vagy átmenetes színű lencséket szeretnétek a gyerkőcnek. És mivel a szemüveglencse gyártók is maximálisan követik a trendeket, a most divatos tükrös napszemüveglencsék is rendelhetőek dioptriás változatban, így már tényleg semmi se állja útját, hogy nyáron menő napszemüvegben zsiványkodhassanak a gyerekek.

  1. Amikor kiválasztjátok a gyerekkel a tökéletes szemüveget, a „hagyományos” víztiszta lencsék helyett fényresötétedő szemüveglencsét is választhattok.

A fényresötétedő lencsék pillanatok alatt napszemüveglencsévé sötétednek a szabadban, míg beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszó, víztiszta színt érnek el. Bármilyen fényviszonyban biztosított így a kellemes látásélmény és a lurkóknak nem kell a szemüveg váltogatással bajlódniuk.

  1. Szemüvegre pattintható előtétlencsét rendeltek.

Ilyenkor a mindennap hordott szemüvegre egy napszemüveg előtét csíptethető vagy mágneses megoldással rögzíthető. Ezt nagyobb gyerekeknek ajánljuk, mivel ügyesebben kell megfogni a szemüveget és az előtét lencsét, hogy ne maszatolódjon vagy sérüljön a lencse a ráhelyezésnél. Így a biztosabb, pontosabb szemüvegkezelési szokások megléte szerintünk elengedhetetlen.

Természetesen mindegyik megoldás biztosítja a 100%-os UV védelmet, így a legnagyobb védelmet tudjátok nyújtani.

Korábbi blogbejegyzésünkben olvashattok arról, hogy miért is fontos az UV sugárzás elleni szemvédelem.